01.07.2019 12:30

Откриване на девета „Лятна детска полицейска академия“ с децата от Центрове за работа с деца и младежи

За девета поредна година „Лятна детска полицейска академия 2019” ще бъде официално открита с празнична програма на 02 юли 2019 г. от 10:30 часа на стадиона в гр. Дебелец, като на събитието  ще присъстват над 300 деца и младежи от 20-те Центрове за работа с деца и младежи, функциониращи на територията на община Велико Търново.
Акцент в провеждането на Академията ще бъде безопасността на пътя под мотото „Пазете децата на пътя“ и здравословния начин на живот под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. И тази година партньори на Община Велико Търново при провеждане на Академията са Сдружение „Св. Иван Рилски“, ОД на МВР- Велико Търново, РД „Пожарна безопосност и защита на населениетo“- Велико Търново, Сдружение на кметовете и кметските наместници Янтра 2001 и Съюза на пивоварите в България.
По време на Лятна детска полицейска академия децата от Центровете за работа с деца и младежи в малките населени места се запознават с основни теми за безопасност на движението, трафик на хора, спазване на обществения ред, как да противодействат на агресията, реализират се редица спортни прояви и беседи, съвместно с представители от полиция, пожарна се провеждат срещи и се организират занимания по оказване на първа помощ, за реакция при пожари и други бедствия. По предварителен график през летните месеци децата ще преминат практически и теоретично занятия в Център за превенция и спорт в с. Балван.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.