05.07.2019 16:00

Занаятчийски базар ще се състои през уикенда във Велико Търново

Организиран е и дискусионен семинар за платформата за онлайн търговия FairDeal

Голям базар за занаятчии ще се състои във Велико Търново през уикенда. Форумът ще бъде открит в 10,30 ч. на 6 юли от кмета на града Даниел Панов, а на сцената ще се проведе и кратък брифинг.
Пред жителите и гостите на Старата столица производители и творци от България и Румъния ще представят своите традиции, обичаи, старинни техники и производства, култура и фолклор. 38 атрактивни павилиона са подредени в парк „Марно поле“, а на специална сцена местни и гостуващи формации ще пресъздадат обреди, свързани с традиционните занаяти.
Базарът ще е отворен в двата дни от 10,00 до 20,00 ч. Събитието е насочено към производители на кулинарни и стопански продукти както от Велико Търново и областта, така също от всички български и румънски области, част от трансграничния регион на двете държави.
Инициативата е част от проекта “FairDeal - мрежа - платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти в района на трансграничното сътрудничество“, с водеща организация Община Велико Търново и партньори - Асоциация „Диманш“ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален театър "Марин Сореску" - Крайова (Румъния).
Съпътстващи събития са семинар, презентация и открита дискусия за първата по рода си платформа за електронна търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти FairDeal. Те ще проведат в неделя /7 юли/ от 9,00 ч. в конферентната зала на хотел „Рая Гардън“ в комплекс „Света гора“. Поканени за участие и присъствие са всички гости, медии и желаещи да присъстват.
Създаването на иновативната маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020, по приоритетна ос 4 – „Квалифициращ и приобщаващ регион“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.