09.08.2019 16:00

17 хитови заглавия в афиша на „Лятно кино под звездите“ във Велико Търново

17 български и световни хитови заглавия са включени в афиша на „Лятно кино под звездите“, което започва на 17 август във Велико Търново. В продължение на месец жителите и гостите на Старата столица ще могат да се насладят на отлично качество на голям екран в Летния театър в парк „Марно поле“.

Филмовият маратон „Лятно кино под звездите“ е инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов и е допълнение към културния календар на старопрестолния град за 2019 година. Партньор на Общината е „Кинополис Ентъртеймънт“ ООД, които са направили подбора на заглавията, осигурили са авторските права и техническото оборудване.      

Прожекциите на открито ще са всяка вечер до 15 септември, включително. В Летния театър ще бъде монтиран огромен екран, а за  излъчване на филмите ще бъде използвана съвременна техника, гарантираща най-високо качество като в киносалоните.

„Лятно кино под звездите“ стартира на 17 август /събота/ в 20,30 ч. с премиерния филм на актьора Мариян Вълев „Лошо момиче“. Още две български заглавия ще бъдат прожектирани на голям екран под открито небе - комедията  „Уют“ (режисьорски дебют на Камен Донев), чиято премиера бе в началото на тази година, както и  „Възвишение“ на Виктор Божинов, продукция по едноименния роман на Милен Русков и определена като българското филмово събитие за 2017 г.

Сред лентите, които ще бъдат прожектирани в Летния театър, са едни от най-големите премиери през настоящата година: „Бързи и Яростни: Хобс и Шоу“, „Докато смъртта ни раздели“, „Имало едно време… в Холивуд“, „Код: Ангелът“,  „Цар Лъв“, „Невероятният живот на Енцо“, „Щиглецът“ и др. Сред заглавията в програмата са рекордьорите в боксофисите за миналата година „Бохемска рапсодия“ и  „Роди се звезда“, също новият екшън „Джон Уик 3“ и последното заглавие  на Люк Бесон „Анна“.: Хобс и Шоу

Цените на билетите са атрактивни и преференциални - от 2 лева за българските филми до 6 лева за най-горещите заглавия за сезона. Билетите могат да бъдат закупени както на касата на Летния театър, така и в „Кинополис Искра“. 

За да е по-пълно удоволствието от филмите, на място в Летния театър ще се предлагат пуканки и безалкохолни напитки.

Подробна информация може да намерите в ТОЗИ ДОКУМЕНТ.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.