13.08.2019 17:00

Кметът на Велико Търново Даниел Панов посети село Ветринци за среща с местните жители

Преработен е проектът за реставрация на местната църква „Св. Димитър“

Кметът на Велико Търново Даниел Панов посети село Ветринци, където проведе ползотворна среща с местните жители. Обсъдени бяха въпроси от различно естество, както и перспективите пред всички села от общината през следващия програмен период. В разговорите участваха също инж. Пенчо Минчев от „Енерго Про“, както и кметският наместник Кольо Минков.
Основният ремонт на вековната църква „Свети Димитър“ е едно от исканията на местните хора. Даниел Панов обяви, че проектът за реставрация на храма вече е преработен и предстои да бъде разгледан от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане още на следващото й заседание. Очаква се отпускане на финансиране за поетапна реконструкция на храма.
Панов каза още, че същата комисия е одобрила проекта за рехабилитация на довеждащия до селото път, както и на няколко улици, засегнати от поройни дъждове и градушки пролетта. По искане на местните жители съвсем скоро ще бъде почистена от растителност отсечката до махалата Долно Ветринци, ще бъдат монтирани нови пейки край обновената детска площадка, както и химически санитарен възел.
„Водим разговори с образователното министерство за прехвърляне собствеността на сградата на бившето училище на Община Велико Търново, където можем с европейски средства да изградим база за ученически лагери“, информира още Даниел Панов.
На внимание бяха поставени и проблеми с електрозахранването. Инж. Пенчо Минчев от „Енерго Про“ поясни, че за ограничаване на авариите се извършва монтаж на защити на съоръженията, а до 20 септември предстои и просветляване на растителността около тях.
В края на срещата Даниел Панов поздрави доброволците, учредили обществен комитет за подкрепа на развитието на Ветринци.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.