28.08.2019 18:00

Най-голямото училище във Велико Търново посреща учебната година с нова външна дограма и отоплителна система

Кметът Даниел Панов възложи на комисия да провери всички учебни институции

Най-голямото училище във Велико Търново – СУ „Емилиян Станев“, ще посрещне новата учебна година с изцяло подменена външна дограма, съвременната отоплителна система, обновени кабинети и класни стаи. В учебната институция с над 1300 възпитаници започна основен ремонт на сградата и прилагане на съвременни мерки за енергийна ефективност. До първия учебен ден ще са завършени всички ремонти на вътрешните помещения, монтирането на PVC-профилите и новото осветление, готова е отоплителната инсталация. За басейна ще бъдат монтирани нови панели за топла вода.
Цялата сграда на СУ „Емилиян Станев“ ще бъде санирана, като дейностите ще бъдат извършени на етапи и няма да повлияят на учебния процес. Докато трае санирането на отделните корпуси, съответните входове ще бъдат затворени за гарантиране на сигурността на учениците.
Ремонтът е част от големия проект на Община Велико Търново за прилагане на мерки за енергийна ефективност в пет училища. Това бе сторено в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и ПМГ „Васил Друмев“. Обновяване предстои също на сградите на ОУ „Петко Р. Славейков“ и ОУ „Неофит Рилски“ /Килифарево/. Финансирането е по Националния доверителен екофонд.
Ходът на работата в СУ „Емилиян Станев“ бе проверен от специално сформирана от кмета на Велико Търново Даниел Панов, чиято задача е да провери готовността на училищата за първия учебен ден. За ръководител е определен заместник-кметът проф. Георги Камарашев.
На финал е обновяването на сградата на Спортното училище и СУ „Георги С. Раковски“, където остават отделни довършителни работи без влияние върху учебния процес. След десетилетия прекъсване там е възстановен вътрешният плувен басейн. Тази сутрин комисията обходи също ОУ „Бачо Киро“ и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.
Обект на проверката е състоянието на пешеходните пътеки и наличието на съответните пътни знаци. Всички констатирани от комисията въпроси ще бъдат решени до началото на новата учебна година.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.