18.09.2019 10:25

Фотоконкурс “Празникът на Самоводската чаршия”

Общинската туристическа агенция “Царевград Търнов” обявява фотоконкурс “Празникът на Самоводската чаршия” за снимки от колоритния есенен празник Нощ на Самовоската чаршия и Фестивална занаятите.
Всеки участник в конкурса има пълната свобода да представи атмосферата на Улицата на занаятите във Велико Търново по време фестивала, който ще се проведе от 20 до 23 септември. Фотографите трябва да „уловят“ в кадър автентична архитектура, майсторите -занаятчии, които работят в своите ателиета, уличните артисти, вечерните концерти, изложението на занаяти, духът и магията, които притежава Самоводската чаршия. Всеки автор може да участва максимум с 5 снимки, които трябва да изпрати до 30 септември, включително, на  Noshtnasamovodskatacharshia@gmail.com.
Фотографиите трябва да се в дигитален формат JPEG, като големината на изображението трябва да бъде трябва да бъде минимум 2 000 пиксела по дългата страна. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики.
Всички изпратени и допуснати за участие във фотоконкурса снимки ще бъдат публикувани в специален албум на страницата на събитието https://web.facebook.com/NoshtNaSamovodskataCharshiya
Победителите в конкурса ще бъдат определени от 3-членно жури и ще получат награди от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и от майсторите-занаятчии на Самоводската чаршия.  Специална награда ще бъде присъдена и на снимката спечелила най-много харесвания във Фейсбук до 10 октомври.
Подробности за конкурса са публикувани на https://web.facebook.com/events/2803795882973304/ и на сайта на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ http://www.velikoturnovo.info/
Нощта на Самоводската чаршия и Фестивалът на занаятите ще съчетаят минало и настояще в занаятите, традициите, музиката и съвременното изкуство. В изложението на занаяти ще се включат над 60 творци от цялата страна, а на фона на уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново ще има изпълнения на улични артисти и музиканти, различни пърформанси, интерактивни игри, детски забавления и представления. По време на фестивала ще има демонстрации и открити уроци в ателиетата на майсторите на чаршията.
Допълнителен колорит и настроение на събитието ще внесат 300 разноцветни чадъра и множество лампички , разположени над Улицата на занаятите и площада на Самоводката чаршия. 
Празникът на Самоводката чаршия е вдъхновен от инициативата Европейска нощ на музеите и се  организира за девети път от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и община Велико Търново. Събитието тази есен се реализира с подкрепата на GO GRIL, ГУЛБАНИС ВАЙН" ООД, "Бритос" ЕООД, Вина TRASTENA, „VSF"-, Хляб & Приятели, Different Media, „Лактима Балкан“, „Панаири и фестивали“ ЕООД и арт бар Hipster.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.