20.03.2020 10:00

До жителите на Велико Търново и населените места от общината

Уважаеми съграждани, приятели,
Намираме се в безпрецедентна ситуация, излизането от която изисква личната ангажираност на всеки един от нас. Въпреки взетите мерки и усилията на много институции по предотвратяване разрастването на епидемията от коронавируса COVID-19, според прогнозите на здравните власти пикът тепърва предстои. Ресурсите на държавата и на нас – местната власт, обаче са ограничени. Голяма е вероятността в скоро време много наши приятели, съседи, близки и роднини да имат нужда от вашата помощ и подкрепа.
Община Велико Търново стартира кампания за набиране на доброволци, които да подпомагат Общински кризисен щаб, като се включат в доставките на продукти и пособия от първа необходимост и лекарства по домовете на хората рисковите групи – възрастни, болни, самотноживеещи, лица под карантина.
Доброволците биха могли да помагат и при дезинфекцията на обществени места, автобусни спирки и транспорт.
При желание и възможност да бъдете доброволци, изпратете email на адрес:
callcentervt@gmail.com
Можете да заявите желанието си и към общинския кол-център на телефони:
0883 247 410, 0883 247 411, 0883 247 412.
Важно е да посочите вашите имена, професионални умения, както и телефон за връзка.
Доброволците ще бъдат ангажирани само при възникнала необходимост, а за всеки ще бъдат осигурени необходимите предпазни средства.
Ключово за ограничаване на епидемията е осигуряването на дезинфекция на нашите населени места, на болниците и здравните пунктове и на всички места, на които има струпване на хора.
Остава ни надеждата, че с оглед на предприетите ограничителни мерки, до необходимост от ангажиране на доброволчески групи няма да се стига, но сме длъжни да сме подготвени.
В момент на кризи българите сме доказали, че можем да сме единни, да си помагаме и да се справяме с далеч по-големи рискове и опасности. Сигурен съм, че с общи усилия, с вашата доброволческа помощ, ще се справим и с тази епидемия, която промени живота на целия свят.
Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия!
Ваш: Даниел ПАНОВ
Кмет на ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.