05.06.2020 17:30

Стартира изпълнението на Проект „Кризисен център за лица “ТЪРНОВГРАД“

На 01.03.2020 г. Община Велико Търново стартира изпълнението на Проект „Кризисен център за лица “ТЪРНОВГРАД““ по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., Процедура чрез директно предоставяне на конкретен бенефициент BG05M9OP001-2.029 „ИНТЕГРИРАНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА УСТОЙЧИВО ГРАДСКО РАЗВИТИЕ” със срок за реализиране на Проектните дейности до 31.12.2020 год.
За постигане на заложените цели на проектното предложение са предвидени за реализиране следните дейности, както следва:  
  • Дейност 1: Подбор и наемане на персонал, ангажиран в социалната услуга;
  • Дейност 2: Въвеждащо, надграждащо обучение и супервизия на персонала;
  • Дейност 3: Разкриване и функциониране на социалната услуга.
В изпълнение на Дейност 1 със Заповед на Кмета на Община Велико Търново е обявена конкурсна процедура по Кодекса на труда за набиране на персонал по обособени позиции по Проект „Кризисен център за лица “ТЪРНОВГРАД““, След проведената конкурсна процедура са назначени 17 души персонал.
На 18.05.2020 год. със Заповед № РД 22-652/ 15.05.2020 год. на ЗА Кмет на Община Велико Търново Снежана Данева – Иванова – Зам. Кмет „Финанси“, е разкрита социалната услуга от резидентен тип - Комплекс за социални услуги „ТЪРНОВГРАД“, включващ Кризисен център за лица, блок 1 гр. Велико Търново, ул. Драган Цончев № 8, с капацитет 15 места и Кризисен център за лица, блок 2 гр. Велико Търново, ул. Драган Цончев № 6, с капацитет 15 места.
            В изпълнение на Дейност 2: Въвеждащо, надграждащо обучение и супервизия на персонала, Община Велико Търново стартира през месец юни провеждане на въвеждащо обучение включващо четири модула, а именно:
Модул 1 Тема на обучението: Екипно взаимодействие - опознаване на участниците, сработване през ролите им в проекта, екипна комуникация;
Модул 2     Тема на обучението: Социална работа, практики, подпомагане и др.;
Модул 3  Тема на обучението: "Социално - психологически" - умения за консултиране, намеси при криза, справяне с проблемни поведения;
Модул 4, Тема на обучението: "Юридически" - нормативна база, работа с основни документи, институционална мрежа, човешки права;
На 04 и 05 юни се проведе първият модул от обучението на който присъстваха екипа на социалната услуга и представители на Община Велико Търново.
На 08 и 09 юни ще се проведе вторият модул от обученията с участието на представители на институциите, имащи отношение към темата за проблемите на домашното насилие и изпадането в беда на лица - Дирекция "Социално подпомагане", ОДМВР, РУП, Районна прокуратура, Районен съд, Община Велико Търново.
Каним Ви на 8 юни в 11:00 часа на пресконференция за представяне на Кризисните центрове като форма на социална закрила за лица пострадали от домашно насилие и междуинституционалните взаимоотношения на страните в процеса. Пресконференцията ще се състои в Кризисен център за лица, блок 1 - гр. Велико Търново, ул. Драган Цончев № 8.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.