29.06.2020 18:00

Царските абитуриентски дефилета на Царевец – хит и в социалните мрежи

410 000 потребители на Фейсбук видяха изпращането на зрелостниците

Абитуриентските дефилета във Велико Търново, които за първи път тази година бяха на площад „Цар Асен I” и в крепостта Царевец, се превърнаха в хит и в социалните мрежи. Във всеки от трите дни атрактивното изпращане на зрелостниците бе излъчвано на живо в страницата на кмета Даниел Панов във Фейсбук, всяка вечер бе публикуван и обстоен фоторепортаж.
Близо 410 000 потребители на най-популярната социална мрежа са съпреживели емоцията на абитуриентите от старопрестолния град, сочат анализите за аудиторията на всички публикации през последните три дни, свързани с дефилетата. Зрителите са от България, Германия, Гърция, Испания, Великобритания, Франция и др.
Финалът на дефилетата на Царевец бе в неделния следобед - над 270 абитуриенти от шест училища днес преминаха по червения килим в крепостта Царевец, където бяха посрещнати от царя и царицата на средновековния столичен Търновград. Финалът на атрактивните дефилета с историческа възстановка бе отреден за зрелостниците от Старопрестолна гимназия по икономика, Професионална гимназия по електроника, Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, Средно училище „Вела Благоева“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ и Спортно училище „Георги Живков“.
Във финалната вечер младите хора и техните учители бяха приветствани и поздравени от заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова. Тя пожела на абитуриентите винаги да носят старопрестолния град в сърцата си, да не спират и за миг да мечтаят и да постигнат всяка цел, която си поставят в живота.
Кметът Даниел Панов изказа благодарности на всички хора, ангажирани с организацията и провеждането на абитуриентските дефилета – на работната група от общинска администрация, Регионален исторически музей, Районно управление на полицията, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, актьорите и водещите на церемониите, дежурните медицински екипи, озвучителите, охранителите, ОП „Спортни имоти и прояви“.
„Благодаря и на абитуриентите, които направиха събитието един истински празник“, коментира Панов.
Дефилетата на Царевец, съчетани с атрактивна историческа възстановка, бяха жест към зрелостниците заради отложените във времето изпращания и балове заради епидемията от COVID-19. По червения килим в крепостта преминаха 783 абитуриенти.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.