10.12.2020 15:00

2800 нощувки са реализирани във Велико Търново от затягането на мерките

Близо 2800 нощувки са отчетени във Велико Търново от 28 ноември, който се явява първи ден от затягането на противоепидемичните мерки в страната, до 9 декември. Основната част от посетителите са българи, но има и чужденци – холандци, французи, италианци, румънци, китайци и др. Над 270 са нощувките за периода 7-9 декември, обхващащ Студентския празник.
Данните са от информационната система, която свързва хотелите и къщите за гости в старопрестолния град с Община Велико Търново. В местата за настаняване стриктно се спазват разпоредбите на здравните власти и санитарно-хигиенните изисквания, е показала проверка на служители на общината.
Архитектурно-музеен резерват Царевец е единственият отворен обект за периода на действие на извънредните противоепидемични мерки. И в трудното за туризма време крепостта привлича интереса на българи и чужденци.
Шест са насрочените безплатни прожекции на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ до началото на новата година. Посетителите на старопрестолния град могат да наблюдават шоуто от площад „Цар Асен I“ във вечерните часове на 12 декември /събота/, 19 декември /събота/, 25 и 26 декември /петък и събота/, 1 и 2 януари /петък и събота/. Всяко от излъчванията е с начало в 18,00 ч.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.