07.01.2021 12:00

Удвоен е броят на контейнерите за стари дрехи и обувки във Велико Търново

Във Велико Търново вече е удвоен броят на специалните контейнери за стари дрехи, текстил и обувки. Инициативата на общината има за цел да насърчи рециклирането и да създаде по-голямо удобство за хората.
Новите контейнери за стари дрехи са разположени на следните места: бул. „България“ /преди спирка „Беляковско шосе“ в посока кв. „Картала“/, кв. „Колю Фичето“ – ул. „Полтава“, кв. „Зона Б“ – ул. „Лазурна“, кв. „Бузлуджа“ – ул. „Деньо Чоканов“ и кв. „Чолаковци“ – ул. „Райна Княгиня“. Обслужването им ще е два пъти седмично.
Останалите контейнери за стари материали от текстил /дрехи, обувки, чанти и др./ са разположени в централната градска част – до входовете на парковете „Дружба“ и Марно поле“, на автобусното обръщало в кв. „Картала“, до пазара в кв. „Бузлуджа“ и на улица „Симеон Велики“ /до Мол Велико Търново/.
Подобен род системи за оползотворяване на отпадъци съществува от години в повечето европейски държави. С увеличаването на мрежата от съдове за текстил великотърновци могат да се включат още по-активно в този процес.
С инициативата Велико Търново прилага стратегиите на Европейския съюз относно управлението на отпадъци и функционирането на кръгова икономика.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.