16.03.2021 16:00

Община Велико Търново отбеляза Световния ден на социалната работа

По повод Световния ден на социалната работа – 16 март, Община Велико Търново отправи своето послание към работещите в социалната сфера- за професионализма и отговорността в ежедневната си дейност ръководители и екипи от 36 социални услуги, функциониращи на територията на общината получиха плакет за признателност и благодарност и поздравителен адрес, връчени лично от г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, която посети на място всяка от услугите.
В своето послание към ръководители и екипи, г-жа Димитрова изрази благодарността си от постигнатите с потребителите резултати. „Пример в това отношение са успешно реализираните на пазара на труда лица с увреждания, които и към днешна дата продължават да работят и да се чувстват самостоятелни и достойни граждани. Не е лесно да се изправиш пред житейската съдба и да намериш верния път към промяната, но Вие, които усещате професията си като призвание – успявате“ - с тези думи г-жа Росица Димитрова поздрави своите колеги.
От своя страна потребителите и персонала в социалните услуги поднесоха на г-жа Димитрова ръчно изработени подаръци и изказаха своето уважение за подкрепата и вниманието, които срещат в нейно лице и в лицето на Община Велико Търново.
Сред изненадите подготвени от Община Велико Търново към екипите бе предаването на специална кутия с послания за бъдещите специалисти в социалните услуги, в знак на приемственост и взаимно уважение. В празничния ден кутията бе връчена от г-жа Росица Димитрова на Милена Банчева от Общностен център за деца и родители „Царевград“, която е служителя с най-малко натрупан опит в голямото семейство на социални услуги в Община Велико Търново и ще съхранява посланията до следващия празник, за да ги предаде на друг колега.
Послания на работещите в социалните услуги полетяха и с цветни балони над Велико Търново, като в реализиране на идеята участваха експерти от Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.
Най-голямата изненада и признателност за професионализма и всеотдайността си бе персоналната грамота „Социален работник на годината – 2021“, която получиха Силвия Боянова в категория „Социален работник – социални услуги за пълнолетни“ от Кризисен център за лица, гр. Велико Търново, Зорница Шереметска и Надежда Попова в категория „Социален работник – услуги за деца“ от Център за обществена подкрепа, ул. „Димитър Найденов“4А, гр. Велико Търново, по Номинацията е излъчена от Министерство на труда и социалната политика, а грамотите връчи г-жа Димитрова.
В Световния ден на социалната работа приз за цялостен принос в координацията между централна и местна власт и развитие на социалните услуги и специалната награда на Министерството на труда и социалната политика и на Националното сдружение на общините в Република България, получи г-жа Росица Димитрова по време на онлайн церемония на първите награди „Социален работник на годината - 2021“, инициирани от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. В знак на признание за отдадеността и грижата и към хората в нужда, за номинация излъчена от екипи и колеги в социалните услуги, г-жа Димитрова получи и персонална грамота от Министерството на труда и социалната политика в категория „Служител в общинска администрация/ в структури със социална насоченост“.
Денят на социалната работа се отбелязва в световен мащаб всеки трети вторник през месец март, като началото е поставено през 2007 г. по инициатива на Международната федерация на социалните работници в знак на признателност към приноса им за благото на световната общност.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.