16.04.2013 19:00

„Дните на EASA” с изложба и презентация за предстоящата 34-та Европейска асамблея на студенти по архитектура 2014 във Велико Търново

  Дните на EASA, от 19 до 21 април, събират в симбиоза идеите и мненията на жителите на старата столица за провеждането на ЕASA за първи път в България. Терен на симбиозата е Арт клуб „Таралеж” (Самоводска чаршия), където на 19 април от 17:30 часа ще бъде открита изложба, а през следващите дни ще може да се запознаете с предстоящите събития на EASA, както и да бъдете творци в развитието на Велико Търново.

EASA (European Architecture Students Assembly) е платформа на студенти по архитектура от всички държави в Европа. От зараждането си в Англия през 1981 г. до днес асамблеята събира всяко лято 500 от най-талантливите студенти - по равен брой от всички страни - в различна точка на континента. В рамките на две седмици се провеждат над 30 работилници от различно естество - временни и трайни архитектурни намеси и инсталации, теоретични разработки, изложби и лекции на видни творци от цял свят.

За първи път България ще бъде домакин на EASA. От 23 юли до 7 август 2014 година старопрестолно Търново ще заживее като сцена на експеримент с най-съвременните идеи в архитектурата и архитектурното наследство на старата столица. Община Велико Търново смело подкрепя EASA и застава зад най - дръзките идеи на организаторите.

Дните на EASA се провеждат с подкрепата на Община Велико Търново, студентски съвет на УАСГ, камарата на архитектите в България, ключ за Велико Търново, Bushmills и клуб *DADA*, където обменът на идеи ще продължи в ритмите на клубната музика. Вход свободен.

EASA е независима платформа на студенти по архитектура, които самостоятелно организират събития за културен и творчески обмен.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.