27.10.2022 17:30

Велико Търново се включва в Националната кампания „Научи симптомите на инсулт! Всяка минута е ценна!“

Община Велико Търново се присъединява към информационната кампания под надслов „Всяка минута е ценна! Научете симптомите на инсулта“, организирана от Асоциация за инсулт и афазия по повод отбелязването на Световния ден за борба с инсулта – 29 октомври. Целта на кампанията е чрез информационни материали да се привлече вниманието на обществото към разпознаване на симптомите на инсулта.
Асоциацията по инсулт и афазия е пациентска организация, посветена на подпомагането на хора, преживели инсулт. Мисията им е да се осигури повече гласност на мерките за превенция на инсулта, както и какви стъпки трябва да се предприемат, за да се интегрират хората след преминаването през инсулт. Една от целите на Асоциацията е намаляване абсолютния брой на инсулти в България с 10%.
Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ към Община Велико Търново разпространи плакати и листовки на кампанията в клубовете на пенсионера и инвалида в гр. Велико Търново, гр. Килифарево, гр. Дебелец, Диагностично-Консултативен Център 1 – гр. Велико Търново и Дирекция социално подпомагане – гр. Велико Търново, както и на  7 (седем) рекламни съоръжения тип „Тривижън“, разположени на възлови места във Велико Търново. В „Център за административно обслужване“, в сградата на Община Велико Търново е поставен специален щендер с листовки на Асоциацията за инсулт и афазия.
Линк с видео по темата ще се излъчва на рекламното табло пред Община Велико Търново.
Акцент в кампанията е осветяването в лилаво на крепостта Царевец на 29 октомври от 19,30 ч. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.