28.10.2022 14:00

Реконструкцията на ул. „Козлодуй“ във Велико Търново временно затваря част от ул. „Мармарлийска“

Изграждането на новата ВиК-мрежа продължава от 31 октомври

Продължават строителните работи по изграждането на улица „Козлодуй“ във Велико Търново, която ще опише целия парк „Дружба“ от южната му страна. От понеделник – 31 октомври, дейностите ще са в района на западната страна – откъм ул. „Мармарлийска“, където се подменя ВиК-мрежата. Част от това е и изграждането на нова канализационна шахта.
Заради строително-монтажните работи се налага затваряне на следния участък на ул. „Мармарлийска“ – от пресечката с ул. „Средна гора“ до кръстовището с ул. „Вела Благоева“. Временната организация на движението ще важи от 31 октомври до 30 ноември.
Частично се променя маршрутът на крайградската автобусна линия №14 – Велико Търново-Лясковец-Горна Оряховица. Вместо по ул. „Мармарлийска“, двупосочно автобусите ще пътуват покрай сградата на полицията - по ул. „Бачо Киро“ и през Южния пътен възел.
6 метра ще е широчината на пътното платно на улица „Козлодуй“, към нещо ще бъдат оформени тротоари и джобове за съдове за смет. Монтирано ще бъде ново улично осветление. След цялостното асфалтиране ще бъдат положени и повдигнати пешеходни пътеки. Навсякъде, където е възможно по трасето, ще бъде направени разширения за паркоместа.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.