11.11.2022 14:00

Коледният базар във Велико Търново става три пъти по-голям и отваря врати на 1 декември

Три пъти по-голям ще е Коледният базар във Велико Търново тази година. Освен досегашните 25 къщички около централната зона на парк „Марно поле“, по алеите в посока Летния театър ще бъдат разположени още 33 дървени павилиони. Така ще могат да участват много повече изложители, производители и занаятчии, които отново ще зарадват жителите и гостите на старопрестолния град със своите сувенири, ръчно произведени изделия, подаръци, захарни изкушения и сладки лакомства, месни деликатеси, греяно вино и др.
Пред входа на Летния театър ще бъде построена и празничната сцена на базара, на която местни и гостуващи формации ще радват посетителите с изпълнения на коледна тематика и др.
Приказното коледно градче официално ще отвори врати на 1 декември и ще работи всеки ден до 1 януари включително от сутрин до вечер.
И през 2022 г. една от къщичките ще бъде на разположение на талантливите самодейци от социалните услуги в общината, а в нея ще бъде подредена благотворителната изложба „Ние можем“, която се организира за 17-та поредна година.
В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, по традиция ще се проведат и благотворителните кампании, които всяка година са част от базара.
Отново ще бъде отворена и специалната Коледна поща, където до 21 декември децата ще могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа. За да получат отговор, помощниците на белобрадия старец съветват всички малчугани да не пропуснат да напишат обратен адрес към своите пожелания.
Коледният базар в старата столица се организира от Община Велико Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.