20.12.2022 16:00

Дядо Коледа пристига с приказен файтон във Велико Търново навръх Рождество Христово

Дядо Коледа пристига във Велико Търново с приказен файтон. Белобрадият старец ще обиколи старопрестолния град навръх Коледа – 25 декември. Файтонът ще премине по улиците през стария град и точно в 11,00 ч. в деня на Рождество Христово ще спре на Коледния базар. Там всяко дете ще може да се срещне с Дядо Коледа.
Малко преди белобрадия старец на базара ще бъдат и коледарите от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“, които ще поздравят малки и големи, ще пеят песни, ще наричат за здраве и ще се хванат на голямото коледно хоро.
Гостуването на Дядо Коледа е кулминация на коледна анимация за децата на Велико Търново, която ще се проведе в два поредни дни – на 24 и 25 декември от 11,00 до 12,30 ч. на Коледния базар. Снежанка и джуджетата ще забавляват малчуганите с различни игри и състезания с коледна тематика, бой със снежни топки, украса на елха и др. Макар времето да е топло, Коледа е време за чудеса и по време на анимацията ще завали сняг, обещават верните джуджета на белобрадия старец.
Настроението е гарантирано както с игри и състезания, така и с подходящ музикален фон, машина за балончета и други атракции.
Коледната анимация е подарък за децата и родителите от кмета Даниел Панов и Община Велико Търново, а събитието се реализира с парти агенция „Феличита“, помагат и от Клуб по конен спорт „Калоян-92“.
За малчуганите от старата столица и от цяла България, избрали да прекарат Рождество Христово във Велико Търново, има и още една изненада – коледен детски куклен театър. Забавният спектакъл на Театър ВЕСЕЛ ще бъде представен в 11,00 ч. на 25 декември в голямата зала на Общината, а входът е свободен. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.