19.01.2023 17:00

Награди за великотърновци, ако събират разделно пластмаса

И през настоящата година жителите на Велико Търново ще получават награди, ако събират разделно пластмасови бутилки от напитки до 3 литра. Всеки, който поне веднъж в месеца предаде над 1 кг. от този тип отпадъци, може да спечели Gift Card на стойност 50 лева. Наградите се обявяват всеки месец на сайта организацията, с която Община Велико Търново има договор за разделно събиране и оползотворяване на отпадъците от цветните контейнери – „Еко Партнърс България“:
Бутилките от пластмаса се предават на площадката за разделно събиране на отпадъци на ул. „Дълга лъка“ 9Б във Велико Търново, както и в мобилния пункт, който всяка седмица е в различен квартал на старопрестолния град. Графикът му е обявен на тази страница.
Колкото повече са предадените пластмасови бутилки, толкова по-голям е шансът за спечелване на награда. Повече информация за кампанията може да намерите в този документ.
„Еко Партнърс България“ разработи и машина за трошене на стъклени опаковки и рециклирането им, като предлага безплатното й предоставяне на заведения и други търговски обекти. В новата кампания във Велико Търново вече са се включили популярни брандове като „Щастливеца“, „Бианко“, „Калоянова крепост“, Cybar и др. Организацията осигурява също извозването и рециклирането на натрошеното стъкло.
Компактните размери на машината гарантират удобство за търговските обекти, а натрошавайки празните бутилки, заведенията пестят място и по още един начин гарантират на посетителите си качеството на предлаганите продукти. Машината е сертифицирана за безопасност и е снабдена със съвременен софтуер.
Повече информация може да намерите на тази страница.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.