13.03.2023 11:00

Започва изграждането на новото кръгово край Летния театър във Велико Търново

Променя се крайната спирка на автобуси № 1 и № 2 – ще обръщат до хотел „Етър“

Стартират дейностите по изграждането на новото кръгово кръстовище край Летния театър във Велико Търново. Обектът ще подобри значително организацията на движение в района, свързващ улиците „Христо Ботев“, „Седми юли“ и „Цар Тодор Светослав“.
Колелото ще премахне и конфликтния ляв завой, който в момента водачите правят при влизане от ул. „Седми юли“ към ул. „Христо Ботев“ в посока Централна поща. Запазена ще бъде безплатна паркинг зона до Летния театър.
Инвестицията на Община Велико Търново е по проекта за интегриран градски транспорт, чието основно финансиране е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
Дейностите налагат следните промени в трафика, влизащи в сила от 14-и март /вторник/:
  • лентите по ул. „Христо Ботев“ се стесняват, въвежда се ограничение на скоростта от 30 км/ч.
  • за направлението от ул. „Христо Ботев“ към ул. „Цар Тодор Светослав“ ще бъдат разрешени и ляв и десен завой, а пътната връзка ще бъде еднопосочна при стеснено платно за движение;
  • ул. „Седми юли“ ще бъде сигнализирана като двупосочна при стеснено платно за движение;
  • еднопосочната част на ул. „Марно поле“ в посока към ул. „Христо Ботев“ и ул. „Седми юли“ се затваря, заедно с паркинга на площада под Летния театър.
  • забранява се преминаването на пешеходци по тротоара по ул. „Христо Ботев“ /откъм старото военно училище/. Ще бъде оформена временна пешеходна пътека при Държавен военно-исторически архив.
Временната организация на движението ще важи от 15 март до 13 април.
За времето от 14 март до 13 април или до приключване на дейностите се закрива автобусната спирка „Летен театър“ на градските автобусните линии № 1 и № 2. Същите ще стигат и обръщат до хотел „Етър“, където се създава временна автобусна спирка. Разписанията не се променят, нито маршрутите и времената на движение на останалите градски линии.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.