29.04.2013 11:15

Кметът на Краков подкрепя и подпомага кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година

   В свое писмо кметът на побратименият на Велико Търново град Краков в Полша изразява своята подкрепа и готовност за сътрудничество в процеса на подготовка кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата. Писмото е в отговор на предложението на Даниел Панов за активизирането на връзките и отношенията между двата града и реализиране на огромният потенциал, който партньорството между двата града има.
Кметът на Краков г-н Яцек Майрховски информира господин Даниел Панов, че побратименият град проявява интерес и има желание за партньорство в областите на изкуството, културата, туризма, младежките политики и училищния обмен.
Господин Майрховски декларира желанието и пълната готовност на Община Краков, на нейните експерти да помогнат, като споделят своят опит в спечелване на най-престижната Европейска титла в областта на културата - Европейска столица на културата през 2000 г. Ще бъдат реализирани контакти с хората от специално създаденото за целта „Бюро Краков 2000”, което е подготвило кандидатурата. Тази структура е гарантирала устойчивостта на проекта и в момента нейният приемник реализира множество интересни и престижни културни прояви в град Краков.
Експертите, които са подготвили печелившият проект на Краков ще съдействат на Велико Търново за подготвяне по най-добрият начин на всички необходими документи по кандидатурата. Те ще споделят своят опит и позитивни практики в процеса на подготовка и представяне на кандидатурата. В края на писмото си г-н Яцек Майрховски пожелава вложените от Велико Търново усилия в процеса на подготовка на кандидатурата за Европейска столица на културата през 2019 година да се увенчаят с успех.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.