26.07.2023 17:00

От новата седмица започва цялостното преасфалтиране на булевард „България“ във Велико Търново

Започва цялостното преасфалтиране на булевард „България“, който сред основните и най-натоварени във Велико Търново.  
Дейностите стартират на 31 юли – понеделник. Първият етап обхваща участъка от Съдебната палата до кръстовището с улица „Възрожденска“, който се затваря за движение от тази дата. В този участък се забранява и паркирането на автомобили, временно се премахват зоните за платен и свободен престой, както и таксиметровата стоянка над пазара. Затварят се и подходите от улиците „Любен Каравелов“ и „Подпоручик Александър Панайотов“ към булеварда.
От 31 юли временно се променят маршрутите на градските автобусни линии №2, 4, 5, 9, 40 и 110, както следва:
- в посока от Съдебната палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите ще пътуват по бул. „Никола Габровски“, улица „Ниш“ (покрай МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“) и оттам ще се включват по булевард „България“ към „Беляковско шосе“;
- в посока от спирка „Беляковско шосе“ към спирка „Кооперативен пазар“ автобусите ще пътуват по бул. „България“ и ул. „Тодор Балина“, покрай Стадиона, по ул. „Славянска“ и булевард „Никола Габровски“.
Преустановява се обслужването на спирки „Европейски център“ и „Горско стопанство“. Създава се временна автобусна спирка пред Северния вход на Стадион „Ивайло“. В останалата част маршрутите не се променят.
Забранява се спирането и паркирането на МПС по улица „Ниш“ (двупосочно), както и по ул. „Славянска“ – в участъка между ул. „Захари Стоянов“ и ул. „Вела Благоева“ (при ПМГ „Васил Друмев“).
За улеснение на движението на градския транспорт участъкът от ул. „Тодор Балина“ от кръстовището до сп. „Горско стопанство“ до ул. „Йоновка“ става еднопосочен – в посока към стадиона. Обратният обходнен маршрут е от ул. „Йоновка“ към ул. „Баба Мота“, ул. „Ниш“ и към бул. „България“.
За улеснение на автомобилния трафик се въвежда двупосочно движение по улица „Любен Каравелов“ в района край централния пазар – от кръстовището с бул. „Никола Габровски“ до пресечката с ул. „Тодор Балина“. Това налага временна забрана за паркиране и престой на автомобилите в гореописания участък на ул. „Любен Каравелов“, премахва се и платената зона край супермаркет CBA под пазара.
Временната организация на движението ще важи до 14 август или до приключване на строителните дейности. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.