08.05.2013 14:30

Полага се нова тротоарна настилка в района на Летен театър

   По разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов започна поставянето на изцяло нова тротоарна настилка в района на Летен театър. След завършването на основните строителни дейности и след приключване работата на тежката строителна техника на обекта продължава работата по изграждането на алейната мрежа. Успоредно с тази строителна дейност на територията на културното съоръжение започна и работата по полагане на нови тротоарни настилки зад ДНА и в района на парк „Марно поле”. Изцяло ще бъде подменена и реконструирана тротоарната мрежа около Летен театър.
Предстои монтирането на седалките, довършване на пространството около и зад сцената и окончателното оформяне на цялото прилежащо пространство. Продължава ремонта на пътната настилка на улица „Никола Габровски”. Работи се по рехабилитацията на настилката в посока от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” към пътен възел „Качица”. 
 
Като продължение на усилията да бъде подобрена организацията на движението в централната градска част и да бъде регулиран по-добре пътният трафик са поставени заграждения за пешеходци в района на централен кооперативен пазар. След премахване на пешеходната пътека между Съдебна палата и кръстовище „Искра” са поставени ограждения в района на централен кооперативен пазар, които осигуряват от една страна безопасността на пешеходното движение, а от друга увеличават пропускливостта на автомобилният трафик.
  
Продължава работата по подновяване и освежаване на маркировката на пешеходните пътеки. До момента тя е извършена в района на улиците „Никола Габровски” и „България”. Продължава дейността по подновяване на пешеходните пътеки пред всички училища, детски градини и социални заведения.
  
От утре, 9 май, четвъртък, за движение на МПС ще бъде затворен участъка от улица „Магистрална” в района между кръстовище „Победа” до улица „Славянска”. Затварянето се налага заради дейности по реализация на проекта за рехабилитация на ВиК мрежата. Изцяло (с изключение на подхода в посока Запад) е възстановено движението на МПС по Южен пътен възел.
 
За 9-та поредна година в ДКС „Васил Левски” се състоя междуучилищен турнир по футбол за девойки. Шест отбора на момичета от училищата на Велико Търново си оспорваха отличията. Заместник кмета на Община Велико Търново г-н Ганчо Карабаджаков връчи приза на победителките в турнира – момичетата от отбора на Спортно училище Велико Търново. На второ място се класира отбора на професионална гимназия по туризъм „Васил Берон”, а на трето място се класира отбора на ПМГ „Васил Друмев”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.