09.05.2013 15:00

Велико Търново чества Денят на Европа за XVI път

   Стотици деца от детските градини на старата столица, облечени като приказни герои бяха украшението на програмата, с която Община Велико Търново и Европейски информационен център честваха 9 май - Денят на Европа.
Приветствие към участниците в празника от името на кмета на общината г-н Даниел Панов поднесе заместник кмет г-жа Снежана Данева. Тя подчерта факта, че старата столица е първият български град, който преди 16 години постави началото на традицията да се чества 9 май, като ден на Европа. Тя благодари на всички, които работят за европейският вид на града и общината, на всички, които работят по европейски проекти и програми, чрез които старата столица става още по - добро място за живеене за всички граждани и още по - привлекателен за гостите от цял свят. Танцовите изпълнения на мажоретни формации от детските градини на Велико Търново бяха най - вълнуващата и красива част от празника.
Групата от ученици, участващи в празничното шествие със знамената на страните - членки на Европейският съюз увековечиха участието си в събитието със снимка до логото на Велико Търново, като кандидат за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.