24.11.2023 16:20

Община Велико Търново и Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите подписаха меморандум за партньорство

Община Велико Търново продължава и надгражда сътрудничеството си с Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, чийто филиал в старопрестолния град навърши 21 години. Меморандумът за партньорство бе подписан между кмета Даниел Панов и президента на ВУААР доц. д-р Светла Димитрова. Целта е обединяване на усилията както за по-добрата връзка между местна власт, образование и бизнес, така и за създаване на все по-добри условия за реализация на висшистите във Велико Търново и общината.
По-рано днес Даниел Панов уважи тържествената церемония за връчване на дипломите на повече от 260 абсолвенти, завършващи тази година филиала на ВУАРР в старата столица. Кметът поздравих ръководството на висшето училище, преподавателите, студентите и техните близки.
„За тези 21 години над 8000 са възпитаниците на филиала на ВУАРР във Велико Търново, което доказва ролята и приноса на университета за ролята на града ни като средище и център на висшето образование в България“, подчерта Панов и добави, че по последни данни на Института за пазарна икономика старопрестолният град е в топ 3 по брой на висшисти на глава от населението.
Дипломите бяха връчени от доц. д-р Димитрова и от ректора на ВУАРР доц. д-р Екатерина Арабска. Изтъкната бе и ролята на доц. д-р Петър Петров за създаването и развитието на филиала на висшето училище във Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.