20.12.2023 16:48

Благовеста Факирова със специална награда от МВР за граждански принос

Благовеста Факирова получи специална награда за граждански принос по време на 30-о юбилейно издание на церемонията „Полицай на годината“, организирана от МВР и Фондация „Доверие и закрила“. Отличието е за дългогодишния принос на Факирова за успешната работа между Община Велико Търново, МВР и Областната дирекция в старата столица, пожарната и неправителствения сектор.
Примери за това са проектът „Детска лятна полицейска академия“, изградените в с. Балван и с. Ресен центрове за превенция и спорт с тематични площадки по пътна безопасност, противопожарна безопасност, реакция при бедствия и аварии и др. Благодарение на съвместната работа между местна власт, държавни институции и НПО всяка година стотици деца от община Велико Търново получават ценни практически знания за движението по пътищата, действията при пожар, опазването на околната среда и др.
В церемонията се включиха и ученици от центровете за работа с деца и младежи в Ресен и Балван, които представиха инициативата „Детски протест на пътя“, реализираща се в рамките на Детската лятна полицейска академия срещу пътния травматизъм.
Сред гостите на церемонията бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов, кметовете на с. Ресен и с. Балван Радослава Иванова и Недьо Георгиев, вътрешният министър Калин Стоянов, главният секретар на МВР Живко Коцев и др. 
Благовеста Факирова е почетен гражданин на Велико Търново, председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и професионалист, който не спира да работи за малките населени места в общината.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.