20.12.2023 16:52

Нов автобус ще вози учениците до средищното училище в с. Балван

Чисто нов училищен автобус получи Община Велико Търново след искане, което кметът Даниел Панов отправи до Министерството на образованието и науката.
Новото превозно средство пристигна навръх Игнажден, за да замени стария 18-годишен микробус, превозващ учениците до средищното Основно училище „Св. Иван Рилски“ в с. Балван. Автобусът е 32-местен и ще осигури комфортно пътуване на децата от Балван, Ново село и Ветринци.
Возилото бе представено от заместник-кмета Нейко Генчев и директора на дирекция „Образование“ Пенка Игнатова, а малките и по-големи ученици нямаха търпение да се качат и повозят. Кметовете на трите населени места Недьо Георгиев, Надежда Михалева и Христо Христов благодариха за придобивката за учениците. Заместник-кметът Нейко Генчев коментира, че средищните и защитените училища в малките населени места са приоритет в сферата на образованието и новата придобивка е един от примерите за целесъобразна местна политика.
Това е третият нов автобус, който Община Велико Търново получава от МОН. Новите возила са предназначени за ученически пътувания до трите средищни училища в общината - в Балван, Церова кория и Дебелец.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.