02.02.2024 13:49

Заради грипната обстановка: Кметът Даниел Панов удължи срочната ваканция за учениците във Велико Търново

6 и 7 февруари са неучебни за училищата в старата столица и общината

Със заповед кметът на Велико Търново Даниел Панов обяви 6 и 7 февруари за неучебни за учениците в старата столица и общината. Причината е обявената от РЗИ грипна епидемия и повишаващата се заболеваемост от грип от остри респираторни заболявания. Заповедта ще бъде изпратена до всички училища/
С двата допълнителни дни междусрочната ваканция се удължава на общо 5 дни – от 3 до 7 февруари включително. Учениците ще се завърнат в класните стаи на 8 февруари /четвъртък/.
Целта е превантивна – да бъде пресечено нарастването на процента отсъствия още в зародиш – към днешна дата той е около 16,5%. В този период здравните власти очакват пикът на грипната вълна да е преминал.
„Благодаря ви, скъпи ученици, за атрактивните клипове в социалните мрежи, за съобщенията, коментарите. Надявам се, че тази енергия и творческа креативност ще я запазите и доразвиете и в училищните занимания. Бъдете разумни – вирусите се разпространяват еднакво лесно както в училище, така и в заведенията и кафенетата“, коментира Даниел Панов.
Предвид ангажиментите на родителите и за тяхно улеснение, детските градини ще продължат да работят по обичайния си график. Присъствието на децата е по лична преценка на семейството.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.