06.02.2024 16:49

Велико Търново стартира 12-о издание на екопроекта „Моята градинка“

Общината осигурява дръвчета, цветя и храсти за междублоковите пространства

Дванадесетото издание на екопроекта „Моята градинка“ стартира във Велико Търново. Общината отново осигурява безплатно дръвчета, храсти и цветя за гражданите и домакинствата, които искат да облагородят междублоковите пространства в старопрестолния град. Терените трябва да са общинска собственост.
Молбите за залесяване ще се приемат от 12 до 29 февруари. Проектът „Моята градинка“ е отворен за всички собственици на имоти в града, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения ред.
Заявленията трябва да бъдат подадени в деловодството на Община Велико Търново. В тях трябва да бъде посочен теренът, който ще се облагородява, както и предпочитаните растения.
Експерти и специалисти ще огледат избраните пространствата за озеленяване, така и дали желаните растения са подходящи за съответните терени. Ако не са, ще бъде избран подходящ вид.
Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. В единадесетте издания досега са облагородени над 210 обществени зони и междублокови пространства по идеи на гражданите. Засадени са над 9000 цветя и храсти, както и повече от 250 дръвчета.
Допълнителна информация великотърновци могат да получат в отдел „Околна среда” - на телефон 062/619-502.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.