05.03.2024 17:21

Във Велико Търново: Зарадваха с мартеници над 1200 самотноживеещи и възрастни в неравностойно положение

Над 1200 мартеници бяха изработени по традиционния народен метод от деца, младежи и хора с увреждания от социални услуги. Те бяха подарени на самотноживеещи и възрастни хора, получаващи грижа в домашна среда на територията на Велико Търново и общината.
С пресукания червен и бял конец – символ на здраве и сила, бяха закичени над 660 жители на Старата столица и населените места, на които Домашен социален патронаж към Община Велико Търново осигурява доставка на храна до дома. С мартеници бяха зарадвани същи 200 души, обхванати по Проект „Топъл обяд в Община Велико Търново“, заедно с повече от 400 потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ и Проект „Грижа в дома в Община Велико Търново“.
Жестът на внимание по повод 1-ви март и спазване на традицията да се подаряват мартеници бе организиран за поредна година от общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. За първи път екипите на социалните услуги изработиха и 20 автентични мартеници, закачени в градските автобуси с послание за здраве и късмет към всички пътуващи.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.