07.05.2012 16:00

Учредиха студентски клуб „Европа “

 

Студентски клуб „Европа” бе учреден по инициатива на Европейския информационен център във Велико Търново в навечерието на Деня на Европа – 9 май, сподели ръководителят на центъра Теодора Калейнска.

В него са включени 18 студенти от специалностите политология, международни икономически отношения, история. „През следващите две години те ще работят по проблемите на европейската интеграция. Ще научат най-важното от протокола по време на официални приеми, как се водят преговори и се решават различни казуси”, каза Калейнска. Тя уточни още, че студентите ще имат практики в информационния център на представителството на Европейската комисия. Част от обучението им ще бъдат и стажове в различни институции  за мястото на Европа в България.

„Тази инициатива е част от възраждането и на две други структури, които работиха към Европейския информационен център – “ Млад европеец” и „Евроболярче”. В първия клуб ще бъдат включени средношколци, а във втория – момичета и момчета от четвърти до шести клас”, коментира Калейнска. Те ще заработят отново през есента като преди това ще бъде направен конкурс за подбор на участниците в тях.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.