30.05.2013 15:25

Ганчо Карабаджаков представи кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата пред участващи в проекта „Глобални библиотеки”

   Заместник кмета на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков приветства участниците във форума за местно развитие „Е-услугите - програма за устойчивост и възможности за пратньорство с местната общност”, като част от програма „Глобални библиотеки”. Регионалната среща на представители на регионалните библиотеки от Велико Търново, Габрово и Ловеч е посветена на съвременните функции на библиотеките в дигиталната епоха.
Ганчо Карабаджаков поздрави участниците във форума и поздрави за важната образователна, научна и социална функция, която имат като библиотечни специалисти. Той презентира накратко кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. Представи слогана на програмата от специални събития през 2019 година „Творим Щастие”.
Господин Карабаджаков подчерта важната роля, която библиотеките и библиотекарите имат в процеса на разпространяване на знание, на изкуства, култура, както и на популяризиране на концепцията за продължаващо образование през целия живот.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.