30.05.2013 15:10

Уникален латино фестивал във Велико Търново в края на месец юни

   Велико Търново ще се превърне в столица на латино културата и танците. Това обещават младите инструкторки от денс студио „Ун бесо” Дарина Господинова, Ваня Пецурова и Иглика Иванова.
От 24 до 30 юни старата столица ще бъде домакин на първото издание на фестивала „Feel & Dance”. В рамките на феста ще се проведат множество атрактивни събития на открито, партита, уроци по танци, дегустации на традиционна храна, огнено шоу, филмови прожекции и много танци. Предвидени са още показване на техника за свиване на пури, както и провеждането на детски карнавал.  
От 23 до 30 юни пред факултета по изобразително изкуство ще бъде подредена изложба на снимки от Аржентина, озаглавена „През погледа на едни българин”. Фотографиите са на Стефан Глушков, ръководител на търновската банда „ Roundabout”.
Кулминацията на емоционалната седмица ще е на 29 юни (събота). Проявите ще стартират с уникално дефиле по главната улица на Велико Търново. В него ще се включат над 20 от водещите салса клубове в страната, които ще представят  своите хореографии и костюми.
Вечерта в събота ще завърши със зрелищно изпълнение на въздушен танц върху фасадата на Община Велико Търново. „Това е един нов, съвременен начин за показване на красотата на танца. Различното е, че този спектакъл ще бъде една експлозия от звукови и визуални ефекти, реализирани чрез 3D мапинг. На този фон ние ще танцуваме на 10 метра височина, измествайки гледната точка на танца, нещо което в този формат не е правено досега в България.  Идеята ни  за провеждането на фестивала е все повече хора да се увлекат от емоцията на латино танците и като цяло на латино културата”, сподели Дарина Господинова. За латино фиестата в старата столица ще дойде и майсторът на горещите танци Памбос Агапиу, обявиха организаторките.

Фестивалът „Feel & Dance” ще се реализира със средства по спечелен от денс студио „Ун бесо” проект пред Община Велико Търново. Неговата стойност е 50 000 лева. 20 460 лева от тях е отпуснатата сума от общината, останалата част е осигурена от спонсори.
 
             

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.