04.07.2013 21:00

Даниел Панов се срещна с предприемачи от Афганистан

   Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов проведе работна среща с делегация, представляваща консорциум от различни фирми от Афганистан. Консорциумът включва множество компании, които развиват дейности в областта на производството, търговията и логистиката. В структурата им са представени над 2 000 строителни фирми.
По време на срещата представителите на азиатската страна споделиха с кмета на общината, че вече имат конкретни резултати от посещението си във Велико Търново - сключили са договори за проектиране, изработване и доставка на машини и оборудване за производство на керамични изделия в град Дебелец. С родните керамични машини и оборудване ще бъдат произвеждани тухли за набиращата високи темпове строителна индустрия в Кабул.
В рамките на сключен договор е създадено смесено дружество „Афгано - български строител”, което ще има предмет на дейност доставка на всички необходими на двете страни материали, машини и оборудване за строителството и свързаните с него дейности.
Представителите на бизнеса от Афганистан заявиха пред кмета  желанието си да осъществяват внос на земеделска продукция - предимно плодове и зеленчуци от България и от района на Велико Търново.
Постигнато беше споразумение, че при предстоящото повторно посещение на делегация от Афганистан кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов ще окаже съдействие за установяване на контакти с представители на бизнес средите в Старата столица. Обсъждана беше възможността България и Велико Търново да бъдат представяни като туристически дестинации в Афганистан.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.