17.07.2013 11:30

При много добра организация започна цялостното преасфалтиране на улица „Христо Ботев“

   При много добра организация и координация започна цялостното преасфалтиране на улица „Христо Ботев“. Съгласно поетият от кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов ангажимент и с осигурено финансиране започна цялостното преасфалтиране на една от най - натоварените с автомобилен трафик улици в Старата столица. Необходимата за целта техника беше съсредоточена в района на улицата още преди 9:00 часа. След отлично взаимодействие с полицейските органи движението по улицата беше затворено в 10:00 часа и работата по преасфалтирането започна. Извършено бе фрезоване на неравностите върху старата настилка, както и отнемане на част от старият асфалт около бордюрите, за да се запази височината им и възможността за нормално оттичане, събиране и отвеждане на повърхностните води. Изравнени са нивата на настилките около капаците на водоприемните и другите шахти, както и около крановете на ВиК мрежата и на съоръженията от газоразпределителната мрежа.
Работи се в много добра координация с всички фирми и институции: полиция, ОДПГ, експлоатационните дружества, които имат подземна инфраструктура, пропускат се безпроблемно автобусите на градски и извънградски транспорт.
3 000 квадратни метра нова настилка и над 300 тона асфалт ще превърнат улица „Христо Ботев“ в една от най-добрите за движение на МПС улици във Велико Търново. Съгласно утвърден и съгласуван график след цялостното преасфалтиране на улица „Христо Ботев“ ще продължи възстановяването на асфалтовите настилки върху улиците, където беше реализиран проекта за рехабилитация на ВиК мрежата  във Велико Търново.
След  възстановяване асфалтовите настилки и на другите улици Старата столица ще бъде сред малкото български градове, които са получили възможността да имат изцяло преасфалтирани улици след реализиране на ВиК проекта си. Това стана възможно след успешно проведени разговори от кмета на Община Велико Търново г-н Даниел Панов и осигурено финансиране в края на 2012 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.