29.07.2013 15:30

Arbanassi Summer Music от 7 до 11 август

   От 7 до 11 август в Арбанаси ще се проведе четвъртото издание на Фестивала на класическата камерна музика Arbanassi Summer Music. Концертите на международната формация музиканти са в уникалната с акустиката си църква „Св. Св. Архангели Михаил и Гавраил”.
Фестивалът е по инициатива на Регионалния исторически музей във Велико Търново и е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019.
За почитателите на класическата музика ще свирят Дейвид Куигъл, виола, Юлита Фъсева, контрабас, Ерик Спелър, обой, Юф Баури, обой, Димитри Местдаг, обой и английски рог, и американският челист Рафаел Бел, който е ръководител на Кралска Фламандка филхармония в Белгия.
Три са концертите в афиша на фестивала, като те започват на 7 август с пиеси за два обоя и английски рог на Бетовен, Гордън Джаков, Йожен Баца и Жак Ибер. В следващите дни музикантите ще изпълнят камерни шедьоври на Моцарт, Дворжак, Ян Куцир, най-значимия английски композитор на ХХ век Бенджамин Бритън и др. Концертите са с начален час от 19:30 часа. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.