21.10.2013 11:00

Координатори на EASA от цяла Европа на предварително посещение във Велико Търново

Координатори на платформата EASA (Европейска асамблея на студенти по архитектура) от над 20 европейски държави ще посетят Велико Търново на 26 и 27 октомври. Студентите, заедно с професионалисти от различни сфери ще се запознаят с града и ще обсъдят идеи за предстоящата асамблея – EASA2014, която ще се проведе в старата столица от 20 юли до 3 август догодина.
Посещението е част от програмата на международна среща на координатори на EASA, която ще се проведе в Букурещ от 18 до 25 октомври. На ежегодната среща ще бъдат разисквани въпроси по предстоящите събития на платформата – EASA2014 Велико Търново, ще бъде избран и домакинът на EASA2015 – кандидати са Малта и Русия. След 7 дни дискусии студентите ще се отправят към Търново, за да се запознаят с града, да се срещнат с местни творци и да обсъдят идеи за работилници, които да бъдат реализирани догодина. Стремежът на българските организатори е да запознаят предварително своите колеги от Европа с културните ценности на старата българска столица, духът и атмосферата на града, както и множеството културни прояви и талантливи творци от района. По този начин намесите на европейските студенти догодина ще бъдат най-уместни в сложния и многопластов исторически, социален и културен контекст на Велико Търново.
Събитието е важна част от подготовката и реализацията на концепцията и програмата, с които Велико Търново кандидатства за Европейска столица на културата през 2019 година.
EASA е независима платформа на студенти по архитектура, които самостоятелно организират събития за културен и творчески обмен. За повече информация относно асамблеята и всички събития можете да посетите www.facebook.com/EASA.Bulgaria или да пишете на Easa.bulgaria@gmail.com

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.