18.12.2013 11:00

Открит беше конкурса за работилници в рамките на EASA 2014 Велико Търново

Събитието е важна част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година

В лаборатория “Трансформатор” в сградата на университет по архитектура, строителство и геодезия в София се проведе “Откриване на конкурс за работилници за EASA 2014 Symбиоза, Велико Търново”.
На събитието присъстваха много студенти, преподаватели от българските университети, УАСГ-София, ВСУ “Любен Каравелов”, преподаватели от художествени училища, млади архитекти от страната и чужбина, художници, скулптури, журналисти.
Екипът на сдружение „ЕАСА България“ представи пред присъстващите мисията на Асамблеята, указател за участие и официалното обявяване на конкурса за работилници, които ще се реализират в рамките на 34-тата Европейска асамблея на студенти по архитектура, която ще се проведе през 2014 година във Велико Търново. Резултатите от конкурса ще позволят да се дефинират местата и основните теми, по които младите архитекти ще планират и извършат своите частични намеси в градската среда по време на предстоящото събитие.
Конкурсът е организиран с уникална платформа за участие в симбиоза на студенти и професионалисти от различни точки на света. След презентацията се проведе кратка дискусия за идеи и предложения за работилниците и се посочи възможността за обмяна на идеи и теми по създаващия в момента сайт на асамблеята като първия етап - със срок от 15 януари 2014 година.
Община Велико Търново активно подкрепя всички прояви на младия екип в подготовката на това важно за България и Велико Търново международно студентско архитектурно събитие. То е особено важна част от кандидатурата на града и региона за Европейска столица на културата. 
Провеждащият се от 34 години форум на студентите по архитектура от цяла Европа за пръв път ще бъде реализиран в България, а Велико Търново ще има удоволствието да бъде негов домакин през 2014 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.