16.12.2013 11:00

Виртуозният пианист Ричард Клайдерман подкрепя с концерт кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата

Световноизвестният пианист Ричард Клайдерман ще подкрепи с концерт кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019. Виртуозният изпълнител ще гостува в града в навечерието на празника на старата столица по лична покана на кмета Даниел Панов.

Великотърновската публика ще може да чуе изпълненията  на музиканта на 21 март 2014 година от 19:00ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Ричард Клайдерман ще изсвири на своето пиано най-известните си мелодии като „Балада за Аделина“ и песента от известния филм „Ромео и Жулиета“, както и мелодиите от новия си албум „Романтика“. 
Един от най-успешните инструментални звукозаписни творци в света е покорил стотици сцени по цял свят. Само песента „Балада за Аделина“ е продадена в 22 милиона копия в 38 страни. Оттогава Клайдерман записва над 1000 мелодии, с продадени 70 милиона албума в световен мащаб, а навърха на кариерата си прави 200 концерта за 250 дни.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.