26.01.2014 14:00

20 машини се справиха с почистване на снежната покривка, образувала се в събота и неделя

Фирмите, ангажирани със снегопочистването мобилизираха и организираха всичката налична техника според предварително изготвен график и успешно се справиха с почистването на падналият сняг.
10 машини разпръскващи пясъчно – солна смес и химическият препарат „айсмелт“, и 10 машини с гребла почистваха Велико Търново през двата дни.
Осигурена е проходимост на цялата улична и пътна мрежа, не е допуснато обледяване на пътни участъци. Всички улици и пътища в града са проходими.
Започнало е почистването на пространствата на и около спирките на обществения транспорт, обществените стълби, както и алейните мрежи на парковете. Община Велико Търново припомня на всички граждани, управители на етажна собственост,  и управителите на фирми и офиси, че съгласно Наредба за опазване на околната среда са длъжни да почистват падналия сняг пред домовете и офис сградите си.
На територията на цялата община е осигурено своевременно почистване на пътищата и улиците. Нормално се осъществява снабдяването с електричество и вода. Нормално се осъществява продоволственото снабдяване във всички населени места.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.