26.01.2014 15:00

Даниел Панов се срещна с министър-председателя Пламен Орешарски и постави важни за града и региона въпроси

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов проведе работна среща с министър-председателя Пламен Орешарски в Старата столица в събота, 24 януари. По време на срещата г-н Панов е поставил два ключови въпроса за развитието на града и региона. Той е поставил въпроса каква е възможността да се ускори работата по проекта за изграждането на четирилентовият скоростен път „Русе – Свиленград“, част от международният транспортен коридор (Хелзинки – Истанбул). Според господин Панов този проект е от особено важно значение не само за Велико Търново и региона, но е важен за Северна България и за страната като цяло. Реализирането на този проект не просто временно ще оживи икономиката, ще създаде нови работни места, но и ще създаде предпоставки и ще бъде гаранция и трайно присъствие на града и региона в трасето на един стратегически важен транспортен коридор за цяла Европа. Министър-председателя е уверил г-н Панов, че проекта ще получи развитие през месец февруари.
Вторият въпрос, поставен от Даниел Панов на срещата с министър-председателя е бил необходимостта пропорционално разпределяне на заделените от правителството 350 млн. лв. за проекти за развитието на общините и регионите по програма за развитието на градовете и регионите. Господин Панов е заявил своята убеденост като член на управителния съвет на НСОРБ, че средствата за тези проекти трябва да бъдат разпределени пропорционално на броя на населението на съответните общини и съобразно техните необходимости и стратегии за развитие.
11 проекта за 19,1 млн. лв. е подготвила и представила Община Велико Търново в рамките на проекта за стимулиране развитието на градовете и регионите. Пламен Орешарски е информирал г-н Панов, че в началото на месец февруари в Министерски съвет ще разглежда проектите на общините по програмата.
Кметът на Община Велико Търново е заявил пред министър-председателя Пламен Орешарски, че се надява позитивното решение на тези два важни въпроса да допринесе в много голяма степен за устойчивото развитие на града, региона и Северен централен район.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.