12.09.2015 14:00

Кметът Даниел Панов получи наградата „Кмет на годината” в категория „Съхранена история и култура”

Кметът на Oбщина Велико Търново Даниел Панов бе отличен с престижна награда за опазване на културно-историческото наследство. Градоначалникът на старата българската столица спечели отличието „Кмет на годината” в категория „Съхранена история и култура”, в подкатегория „Общини с население над 50 000 души”. Наградата бе връчена тази вечер в София и е присъдена от Портала на портала на българските общини „Кмета.БГ”, в партньорство с информационна агенция „Фокус”.
„Горд съм, че получавам отличието за съхранена история и култура. Наградата е ценна за цялата великотърновска общественост. Регионът ни има хилядолетна история. През тази година се честват 830 години от въстанието на Асен и Петър. Радвам се, че получаваме тази награда по време на бележитата годишнина от възстановяването на Второто българско царство”, обяви по време на церемонията Даниел Панов. Великотърновският кмет благодари на премиера Бойко Борисов и на правителството за финансовата подкрепа в сферата на опазването на културно-историческото наследство. Той изрази признателност за помощта на историците, археолозите, архитектите, обществениците, културните деятели и всички жители и гости на Велико Търново, които помагат за съхранението на историята и културата.
Градоначалникът припомни, че старата столица и регионът имат история, продължаваща над 7000 години и обхващаща периоди далеч преди времето на Второто българско царство, когато Търновград е столица на България. Даниел Панов подчерта, че най-малкото по тази причина опазването на културно-историческото наследство е много важна задача за всеки, който живее във Велико Търново.
Кметът на старата столица описа накратко значимите проекти, реализирани през последните няколко години, инвестициите за които достигат почти 16 милиона лева. Даниел Панов представи и някои от бъдещите проекти, свързани със съхранението на историята и културата.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.