20.09.2015 15:11

Във Велико Търново излъчват триизмерното мапинг шоу „Величието на Асеневци” в навечерието на Независимостта

Триизмерното мапинг-шоу с лазерни ефекти „Величието на Асеневци” ще бъде излъчено във Велико Търново в навечерието на Независимостта. Спектакълът е част и от събитията, посветени на 830-годишнината от въстанието на Петър и Асен и създадаването на Второто българско царство, чийто национален център е старата столица.
Арена на 3D шоуто ще бъдат фасадата на Държавната художествена галерия „Борис Денев”, паметникът на Асеневци и пространството около него. То може да бъде наблюдавано безплатно от редица точки в старата част на града.
Спектакълът „Величието на Асеневци” бе създаден през тази година върху основата на триизмерното мапинг-шоу, което бе сътворено през 2012 г. и доразвито през следващите две години. Новата и атрактивна аудио-визуална програма с 3D ефекти бе прожектирана за пръв път през настоящата пролет – дебютното излъчване бе на 22 март, когато Велико Търново традиционно празнува своя празник. Зрителският интерес бе огромен – над 50 000 жители и гости на Велико Търново наблюдаваха атракцията.
Шоуто „Величието на Асеневци” ще бъде представено отново в утрешния 21 септември, като излъчванията са в 21:00ч. и в 21:40ч. Спектакълът е претърпял развитие и е обогатен с нови сцени и елементи. Концепцията на програмата, триизмерните ефекти, лазерната палитра и въздействащата музика напомнят както за прогласяването на на Независимостта на 22 септември 1908 г., така и за славната епоха на Асеневци.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.