12.04.2016 14:00

Кметът Даниел Панов и здравният министър Петър Москов откриха обновеното родилно отделение във Велико Търново

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов откриха изцяло обновеното родилно отделение в многопрофилната областна болница „Д-р Стефан Черкезов”. В реконструкцията, която обхваща и неонатологичния сектор, са вложени над 400 000 лева. Средствата са осигурени от Министерството на здравеопазването. По време на церемонията присъстваха още заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, директорът на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” д-р Стефан Филев, заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, лекари, медицински сестри и др.
„Благодаря за подкрепата, която получаваме от страна на здравното министерство и за подхода към общините. Радвам се, че се инвестират средства във великотърновската болница. Днес, когато се радваме на съвременни родилно отделение и неонатология, само за първите два месеца на тази година спрямо предната имаме двойно увеличение на ражданията – 163 бебета срещу 82 бебета. Услугите и условията вече са по-качествени и по-добри”, коментира кметът Даниел Панов. Той насочи вниманието на присъстващите студенти от филиала на Медицински университет – Варна към отличните условия за практика, които получават.
Даниел Панов припомни, че преди няколко месеца бе открит и обновеният Комплексен онкологичен център, за който Община Велико Търново вложи 10,7 милиона лева. „Пациенти от четири области избират нашия гради и ползват съвременната апаратура”, продължи кметът.
Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов заяви, че инвестицията е в съзвучие със стратегическите цели на държавата в сферата на здравеопазването и грижите за майките и децата. „Надявам се, че жителите на Велико Търново и хората, които ще изберат услугите на тази болница, ще получат ново и още по-добро качество”, коментира д-р Москов. Здравният министър каза още, че през тази година МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” ще получи 500 000 лева за осигуряване на спешността, които са със 100 000 лева повече спрямо миналата година.
Даниел Панов и д-р Петър Москов обсъдиха и новата национална здравна карта, която получи подкрепа от Националното сдружение на общините. “Предстои да се уточни ситуацията с три болници в труднодостъпни райони - в Трявна, Берковица и Димитровград. Смятаме, че ще имаме консенсус с Министерството на здравеопазването”, посочи Панов, който е и председател на Управителния съвет на НСОРБ.
 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.