19.01.2017 16:00

Министерството на туризма рекламира Старата столица в Мадрид

Министерството на туризма рекламира Велико Търново на международното туристическо изложение FITUR, което се провежда в Мадрид. Голям винил с изображение на крепостта Царевец и други знакови обекти, част от богатото и многообразно културно-историческото наследство на България, посрещат посетители на българския щанд.
37-мо изложение FITUR е едно от най-големите световни събития в сферата на маркетинга в туризма и продължава до 22 януари. България се представя на мадридската борса с информационен щанд от 80 кв. м., разположен в зона „Европа“ (павилион 4). Той е организиран от Министерството на туризма.
От държавното учреждение посочват, че акцентите в тазгодишното представяне на България са поставени върху културния, балнео, СПА и уелнес туризма. Набляга се върху промотирането на страната ни като целогодишна туристическа дестинация, привличаща посетители с древната си култура и хиляди археологически паметници, красивата природа и вкусната храна. Пред родния щанд младежи в народни носии раздават рекламни материали, а състав за фолклорни танци изнася по няколко представления дневно. Организирани са и дегустации на български вина и хранителни продукти.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.