15.05.2012 15:12

Специален клип представя кандидатурата на Велико Търново за културна столица на Европа в различни страни

Презентация на кандидатурата на Регион Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година  беше изнесена пред гостите на Фестивала на Югоизточно европейското кино „Виж Париж”. Представянето беше изнесено от  зам.-кмета на общината Снежана Данева.

При откриването на кино-форума и преди представянето на всеки от филмите презентационният клип на града е бил показан на публиката. Презентацията е породила интерес, както сред домакините на фестивала, така и сред участниците от Македония, Турция, Черна гора, Хърватия, Косово, Румъния, Словения, Сърбия, България, Албания, Гърция и Босна и Херцеговина.

През есента на тази година предстои гостуване на Фестивала на Югоизточно европейско кино във Велико Търново. Това събитие ще бъде важна част от процеса на кандидатстване и представяне европейските измерения на кандидатурата, съобщиха от общинска администрация.

Предстои гостуване на фестивала в Истанбул, като продължение на успешната кандидатура на града за Европейска столица на културата, реализирана през 2011 година. В рамките на гостуването на форума в Турция презентационният клип за Велико Търново ще бъде показан на откриването на фестивала, както и преди прожекцията на всеки от фестивалните филми.

Клипът, представящ кандидатурата на старата столица ще бъде представен и на предстоящото гостуване на фестивалите в Брюксел и Лондон.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.