27.05.2014 15:00

В театър Весел ще разкажат „Приказка за Ох!“

В съботния афиш на куклен театър Весел, на 31 май от 11:00ч., в читалище „Искра” във Велико Търново, гостува спектакъл на държавен куклен театър – Русе. Представлението е „Приказка за Ох“ от Таня Михайлова. Постановката на спектакъла е на Тодор Вълов. Сценографията и куклите са дело на Валентина Германова, а на музиката –  Елена Методиева. В атрактивния спектакъл участват актрисите Гергана Краева и Теменуга Хараланова.
Представлението „Приказка за Ох“ е среща с едно непослушно малко момиченце – Лили, което яде много сладки и бонбони, не обича да си пие млякото, не харесва зеленчуците, не си мие зъбките. Докъде води това – естествено до неизбежното „Ох, боли!” и до среща с чичо доктор и вранката с име Ох. Целта на пиесата е създаване на положителни навици в областта на здравното възпитание на децата.
„Приказка за Ох“ е поредният спектакъл на ДКТ – Русе от съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ. До края на сезона, през юни, русенските артисти ще представят и „Грозното патенце“ – интересен прочит на класическото заглавие от приказната съкровищница на Ханс Кристиан Андерсен.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.