08.06.2012 15:04

Ремонтни работи текат на няколко места във Велико Търново

На много места във Велико Търново текат ремонти на пътната настилка и маркировка след зимните месеци.

В момента се извършват частични ремонти на пътната настилка на улица „Вела Благоева”. Хора и техника на фирма „Пътни строежи - Велико Търново” ЕАД фрезоват асфалтовата настилка на местата, където ще бъдат извършени ремонтните дейности. В рамките на частичният ремонт на улицата ще бъде подновена настилка на площ от около 300 квадратни метра.

Продължават ремонтните работи по улица „Мармарлийска” и булевард „България”. По улица „Мармарлийска” се извършва изкърпване на дупките в настилката на уличното платно. По булевард „България” се възстановяват участъците от уличното платно, в които в предходен период са извършвани ремонти на ВиК мрежата.

След изкърпването на тези участъци веднага започва полагането на хоризонтална маркировка.

Междувременно не е прекъсвано полагането на хоризонтална маркировка по пешеходните пътеки в централната градска част на Велико Търново.

Експериментално са положени 45 квадратни метра „пластик”. Технологията представлява полагане на хоризонтална маркировка чрез нанасянето на специална боя, която не се впръсква, а се шпаклова. Положената по тази технология маркировка е относително по- устойчива и издържа по- дълго време на износване.

В момента се извършва полагане на маркировка с обща площ около 350 квадратни метра, като боята, която се използва е със светлоотразителни перли. До сега са положени над 600 квадратни метра хоризонтална маркировка.

Продължава полагането на маркировка по ул. „Христо Ботев” и ул. „Никола Габровски”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.