12.06.2012 12:13

В Килифарево ще бъде изграден младежки клуб с близо 30 хил. лв. гражданско участие

Младежки клуб ще бъде изграден в Килифарево с пари по програмата „Местни инициативи”.

Общата стойност на проекта е 35 345 лева. От тях 7 700 лева са от бюджета на общината по фонда на програмата. Останалата част от средствата, малко над 27 000 лева от финансираното на дейностите, са гражданско участие и доброволен труд, обясни кметът на града Митко Събев.

За целите на клуба ще бъде оборудван големият салон на Младежкия дом. С доброволен труд на местните ентусиасти от клуба по спортно катерене „Еделвайс” ще бъде изградена около 200 кв. м катераческа стена. Ще има зона за фитнес занимания и кът с тепих за борба и джудо. По думите на кмета залата ще бъде мултифункционална.

„Разполагаме със столове и след подреждането на уредите и прибирането на тепиха, може веднага да се превърне в салон за обществени мероприятия с около 200 места”, отбеляза Събев.

Едно от изискванията за получаване на финансиране по общинската програма е 20% самоучастие. „В Килифарево значително надвишаваме критерия. При нас гражданското участие и доброволен труд са в размер на 78 на сто. Това доказва ентусиазма и мотива ни за реализирането на проекта, точно в това направление”, добави Митко Събев.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.