05.06.2015 23:00

Даниел Панов: “Винаги съм подкрепял и ще подкрепям всички, които пазят фолклора и традициите ни“

Пред препълнената зала на музикално драматичен театър „Константин Кисимов" вицепрезидента на Република България Маргарита Попова и кметът на Община Велико Търново Даниел Панов приветстваха участниците в концерта на фолклорна формация „Търновска царица".
„Винаги съм получавала изключително топло посрещане, сърдечно отношение и много любов и винаги съм ги връщала и ще ги връщам многократно на хората от Велико Търново и региона“, каза в приветствените си думи вицепрезидента на Република България госпожа Маргарита Попова.
„Винаги съм подкрепял и ще подкрепям всички, които пазят фолклора и традициите ни. Нашите традиции и ценности са неща, които сме наследили от предците си и сме длъжни да предадем на децата и внуците си.
Благодаря ви за всичко, което правите за съхраняване на нашият фолклор и традиции. Правил съм и ще продължа да правя всичко по силите си, за да подкрепям всички усилия в тази важна за запазване на идентичността ни работа“, каза в обръщението си кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.
По време на празничният концерт фолклорна формация „Търновска царица“ представи юбилейния си спектакъл „Фолклорна приказка на Самоводската чаршия“. Спектакълът е посветен на петата годишнина от създаването на формацията. Спектакълът съчетава история, етнография, фолклор, музика, танци. Той пресъздава великотърновската реалност от началото на 20-ти век, когато Самоводският пазар е бил център на много от събитията, които са се случвали в града. Изработени са нови костюми и страхотни декори специално за юбилейният спектакъл.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.