05.06.2015 15:00

На кръгла маса обсъдиха въпросите на интеграцията и толерантността

В Община Велико Търново в рамките на Международен детски ромски фестивал „Отворено сърце” се проведе организирана от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” кръгла маса по въпросите на интеграцията и толерантността.
Като съорганизатор Община Велико Търново бе представена от двамата заместник-кметове Снежана Данева и Ганчо Карабаджаков.
Господин Карабаджаков приветства участниците във форума и подчерта голямото значение, което има темата за българското общество.
„Живеем в нелесни и често тревожни времена. Около нас се случват събития, които предизвикват притеснение и показват влияние на опасен и вреден популизъм.
Инспирирането на етническо напрежение. Опитите да се прехвърлят всички проблеми на обществото и държавата ни на една етническа група са изключително опасни.
Имаме нужда от друго. Имаме нужда от това, което правим тук и сега. Имаме нужда от разумна, балансирана и цивилизована дискусия по проблемите, които имаме като общество. Имаме нужда от това да се познаваме и да се разбираме, да си говорим, а не взаимно да се обвиняваме за общите ни проблеми.
Имаме нужда в културата и в ежедневната си социална практика да започнем да мислим за различията си като за възможности и богатство, а не като за заплахи и рискове”, каза в приветствените си думи г-н Карабаджаков.
Той благодари на „Амалипе” и на всички, които работят за това в Община Велико Търново да има дух на разбирателство, в партньорство, диалог и провеждане на интеграционни политики.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.